dijous, 4 de juny del 2009

LA LLUM DE LES IMATGES

De Collages


L'escola ha tingut l'oportunitat de visitar les tres seus de "LA LLUM DE LES IMATGES", a Burriana, Vila-Reial" i Castelló. La visita va ser un èxit; alguns alumnes es van acostar per primera vegada al món de l'art i van gaudir de les explicacions dels guies.Ja sabien que aquesta exposició tindria molt bona acollida entre l'alumnat del seminari d'art, però la sorpresa va ser l'interés que van mostrar els alumnes de E.B. que són joves i sense coneixements artistics.
Vam dinar a Castelló i després, a la tornada, assistirem a la presentació del llibre "Voces contra el olvido". Com vegeu un dia molt complet.

DIA DEL LLIBRE


El Dia del Llibre va estar dedicat a Federico García Lorca. Els grups de literatura i teatre van preparar i llegir una selecció de poemes i estractes d'obres de teatre que van interpretar per a tot el públic assistent.A continuació es va presentar el llibre
"Puerto y Teatro de historias II" elaborat per l'alumnat dels tallers literaris a càrrec de Manuel Palazón. Durant unes cuantes setmanes vam realitzar una activitat d'animació a la lectura que consistia a deixar un llibre usat i deixar un altre. Aquesta iniciativa va tindre una molt bona iniciativa i esperem continuar-la els pròxims cursos.

LUDI SAGUNTINI



LUDI SAGUNTINI 2009


AQUÍ PODÉIS VER TODAS LAS FOTOS. CLICA EN LA IMAGEN DE LA "LUCERNA"

En esta edición de los Ludi Saguntini, el alumnado del Primer Ciclo y el alumnado de castellano para extranjeros de la tarde, realizaron dos talleres: el Taller de Cosmética y el Taller de Cocina.
Desde este blog felicitamos a las profesoras que imparten ambos talleres porque nos pusieron en contacto con dos aspectos de la vida cotidiana del mundo romano de una forma muy didáctica y muy clara. Y felicidades a los organizadores de los Ludi, pensamos que así se trabaja y se motiva. Gracias.

LES PAELLES

PAELLES 2009

No sols és una festa !!!!

Hem acabat el segon trimestre, havent realitzat el ja tradicional “ Concurs de paelles”. Els estudiants i professors/res, acomboiats per l’Associació d’Alumnes”, vam eixir a l’esplanada de la Gerència per a gaudir en un ambient càlid i d’harmonia, d’aquesta activitat sociocultural.

Prèviament, en algunes classes, s’havia fet un gran treball de conscienciació: explicar els nostres costums, conèixer el vocabulari dels diferents ingredients (castellà/valencià per a estrangers); conèixer la tècnica d ‘elaboració de la paella, participar i guanyar en una guerra d’idees, on cadascú dóna la seua recepta particular…

Bon moment també per a demostrar que sabem utilitzar i respectar els recursos naturals fent realitat allò de “mantenim i conservem el nostre entorn;” vam ser capaços d’arreplegar els residus, els plàstics, el fem i el vidre….

Vam poder apreciar eixes actituds positives que tendeixen a refermar el sentit de grup, afavorint la relació interpersonal i la convivència.

Ni la crisi, ni altres alternatives, van desviar l’atenció i participació en aquesta festa i és per això que, escoltant la valoració feta per l’alumnat… ja estem esperant la propera Festa de les Paelles!!!

L'ESPILL O LLIBRE DE LES DONES


L'ESPILL O LLIBRE DE LES DONES DE JAUME ROIG

Dins de les activitats programades per a la setmana de la dona, el departament de valencià va tindre la iniciativa de portar al Centre la lectura dramatitzada de l'obra "L'Espill o llibre de les dones" de Jaume Roig.
L'alumnat del Centre i el professorat gaudirem d'una representació impecable de la companyia CRIT.

dilluns, 27 d’abril del 2009

LA SETMANA DE LA DONA



Les activitats programades pel Centre es van incloure dins la programació general del municipi "8 de març 2009" però, axí al Centre vam fer les següents activitats:

* Lectura dramatitzada de L'Eespill de Jaume Roig per la Companyia CRIT.
* Projecció de l'audiovisual: "Dona i matemàtiques".
* Homenatge a Maria Malibran.
* Actes de l'Associació de Dones de Baladre "Trencant Silencis".

dijous, 26 de febrer del 2009

FEBRERO: EL CICLO I VISITA LA LONJA DE LOS MERCADERES Y VA AL TEATRO



Ayer día 25 de febrero el Ciclo I visitó La Lonja de los Mercaderes en Valencia y asistió a la representación teatral, "Crisis de identidad" en el teatro Talia.

BARCELONA. VIAJE FINAL CUATRIMESTRE DEL SEMINARIO DE ARTE


ALUMNOS SEMINARIO ARTE

Como colofón a las actividades del Seminario de Arte, hemos realizado una salida de cuatro días a Barcelona para disfrutar de nuestro patrimonio y para consolidar los conocimientos que sobre la arquitectura gótica mediterránea se desarrollaron en clase.
La programación fue la siguiente:
* Primer día:
- Visita a los museos "Mar i Cel" y "Cau Ferrat" en Sitges.
- Visita a "Caixa Forum".
* Segundo día:
- Recorrido por la Barcelona modernista: Sagrada Familia, Parc Güell, Casa Batlló,Casa Milá...
_ Visita al Palau de la Música.
* Tercer día:
- Visita al MNAT (Museo Nacional D'art de Catalunya)
- Visita al barri gòtic: La Catedral, Santa María del Pí, L'arxiu de la Corona d'Aragó...
- Visita al Museo Picasso.
* Cuarto día:
- Visita al Monasterio de Sant Cugat.

FIESTA MULTICULTURAL




Desde hace muchos años, el final del primer trimestre se celebra con una fiesta que tiene un desarrollo típico acorde con las fechas que precede. Es el segundo curso en que la fiesta se ha programado con el objetivo de intentar que todas las culturas de los alumnos que asisten al centro tengan un reconocimiento y una proyección para facilitar la comunicación, la convivencia y la tolerancia de todas ellas.
Con esta idea, las actividades que se programaron tenían dos motivos principales: los alimentos y la música, motivos muy importantes en las fiestas de Navidad y Fin de año, con los que se intentó que todos los alumnos del centro pudieran identificarse y no sentirse extraños en la celebración de estas fechas.(Ver más en la revista del Centro)

IÑAKI GARATE Y LOS FRESCOS DE PALOMINO.



Dentro de nuestra programación de Arte hemos presentado el tema de la pintura renacentista y para completar lo visto en clase hemos tenido el placer de contar con un experto en el tratamiento de la pintura al fresco: Iñaki Garate,licenciado en Bellas Artes y Restauración. El ponente ha participado en numerosos trabajos de restauración tanto en nuestra comunidad como fuera de ella, pero la que más nos interesa como cercana al Renacimiento valenciano es la de la Capilla de los Desamparados de Valencia de Antonio Palomino.
En el segundo cuatrimestre volverá a comunicarnos sus experiencias con los frescos y ampliaremos información.